openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Bernhard

Lid van de coöperatie
Bernhard (3e v.l.)

Ik woon sinds 2007 in Scheveningen, daarvoor in Utrecht, Groningen, Münster en Kiel. Ik werk bij een ontwerpbureau in de binnenstad als webdeveloper en ben sinds 2 jaar een blije opa.

Hoe en waarom ben je bij Utopie gekomen?

Den Haag Fossielvrij was in 2018 dringend op zoek naar een onderkomen. We kwamen tot dan toe bij elkaar in de Bazaar of Ideas, die ineens zaalhuur vroeg. Op zoek naar een vergaderplek kwamen we via de website bij de Utopie. Marco, Kees en Etienne zaten nog volop in de verbouwing van het café, maar we mochten al hun vergadertafel gebruiken.

We voelden ons van het begin af aan thuis in de Utopie, hebben regelmatig discussie- en filmavonden georganiseerd en zijn er sinds 2019 op vrijdagmiddag met het Klimaatcafé aanwezig.

In de zomer van 2020 ben ik lid geworden van de coöperatie De Utopie. Het is enorm belangrijk dat er ruimtes zijn voor nieuwe bewegingen en ideeën, voor laagdrempelige, kleinschalige discussies buiten een commerciële omgeving.

Wat is je leukste herinnering aan Utopie?

De nieuwjaarsborrels 2019 en 2020 waren bijzonder geslaagd. 2019 was het een gezamenlijke avond van de Utopie en Den Haag Fossielvrij. Eén jaar later kwamen de rebellen van XR Den Haag erbij. Een beetje feestprogramma en voor de rest vooral zien hoeveel verschillende maar toch gelijkgezinde mensen er hier bij elkaar komen.

Hoe ziet jouw Utopia eruit?

Ongeveer zoals het hier-en-nu. Er is onmetelijk veel mensgemaakt leed. En er zijn mensen die zich daartegen verzetten en met nieuwe ideeën er tegenaan gaan. Samen optrekken en in de praktijk brengen, hoe het anders kan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin