openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Etienne

Advocaat en secretaris Coöperatieve vereniging Utopie U.A. Utopie
Etienne
Ik zit in het bestuur van Utopie waar we ons bezig houden met het beleid en besturen van Utopie. Maar ik ben ook hands-on bezig, sta achter de bar, voer kleine reparaties uit, noem maar op. Verder ben ik boven het café in ons kantoor vaak aan het werken als advocaat.

Hoe en waarom ben je bij Utopie gekomen?

Ik heb dit samen met Marco van Duijn en Kees van der Berg opgezet omdat wij een plek als dit nog misten in Den Haag. Verder is de combinatie met het advocatenkantoor een uniek concept: ‘recht voor idealen’ en een ‘plek voor idealen’. Dit wilden wij samen brengen.

Wat is je leukste herinnering aan Utopie?

In een korte periode zijn er al heel wat leuke herinneringen die voor mij de revue passeren. Als ik er een moet kiezen zou het de opening zijn. Super spannend om te vieren en ons idee eindelijk aan onze vrienden, kennissen en relaties te laten zien. Na al het werk dat we hadden verricht om deze plek te bouwen, te zien dat mensen het met veel plezier ook echt gingen gebruiken.

Voor welke idealen strijd je om dichterbij een Utopie te komen?

Een gelijkwaardigere en eerlijke wereld met respect voor omgeving en natuur. Hiervoor moet snel actie komen met een blik op de lange termijn.

Hoe ziet jouw Utopia eruit?

Als een stipje op de horizon, maar dan wel een fel schijnend stipje….
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin