openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Kim

Programma coördinator: planning en publiciteit

¨Wist je dat wij ook dieren zijn? Top! Dat de mens en de daarbij veroorzaakte klimaatverandering nu zorgen voor een enorme uitstervingsgolf onder onze mede aarde bewoners? Stuk minder top!¨
Ik ben erg geïnteresseerd in onze relatie met andere dieren en natuur. Wat dat zegt over onszelf, maar ook juist wat dat voor effect heeft op de dieren zelf. Ik sta graag open voor inspirerende prikkelende dialogen en filosofeer er graag op los. 
Ik heb Management van de leefomgeving gestudeerd en mij ingezet als bestuurslid Training & Ontmoeting bij Jongeren Milieu actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie. 

Met bijeenkomsten kan je elkaar inspireren, enthousiasmeren en vol energie een ruimte weer uitlopen. Dit faciliteren geeft mij motivatie en connectie. We kunnen samen zoveel meer bereiken en begrijpen dan we denken. 

Hoe en waarom ben je bij Utopie gekomen? 

Ik was op een klimaatprotest hier in Den Haag en zag iemand het koude water in gaan bij de tweede kamer om te protesteren. Wat een lef! Ik zag haar later op een evenement en kwam in gesprek met haar. Ik vertelde dat ik ook actief ben in de klimaatbeweging en over mijn wens om een dynamische creatieve plek in Den haag te vinden waar er ruimte is voor informele inspirerende bijeenkomsten en gesprekken over (sociaal) maatschappelijke onderwerpen én dit te faciliteren. Ze keek me al met glinsterende ogen aan, want die plek daar werkte zij! Ik liep een aantal dagen later de Utopie binnen met een missie. Een goed gesprek (en een pandemie) later heb ik hier mijn plekje gevonden! Ik kijk vooral uit naar alle mooie ontwikkelingen en mogelijkheden die we hier samen kunnen aanpakken. 

Wat zijn jouw idealen en hoe ziet je Utopia eruit? 

Kort samengevat is dat ´rechtvaardigheid voor iedereen´. Focus op intersectionaliteit. Dierenrechten, milieu, feminisme en LGHBTI+ activisme gaan mij het dichts aan het hart. Wat meer compassie en begrip voor elkaar. Mijn utopia is eigenlijk heel simpel: gewoon kunnen zijn, zonder moeten. Je laten meevoeren door alle wat mooi is en zal zijn. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin