openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Marco

Advocaat en voorzitter Coöperatieve vereniging Utopie U.A.
Marco

Als advocaat zet ik mij in voor natuurbescherming en dierenrechten en aanverwante rechtsgebieden die relevant zijn voor maatschappelijke organisaties. Als voorzitter van de coöperatie ben ik, en zijn wij als bestuur, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het grand café. Ik regel vooral saaie dingen zoals het papierwerk en de financiën.

Hoe en waarom ben je bij Utopie gekomen?

Ik ben met Etienne Prins initiatiefnemer van Utopie. We wilden een idealistisch advocatenkantoor met een ontmoetingsruimte voor idealisten combineren. Ik maak namelijk al mijn hele leven deel uit van wat ik maar even de ‘sociale beweging’ zal noemen en die zich uit in een keur aan culturele, sociale en politieke activiteiten.

Wat is je leukste herinnering aan Utopie?

Onmogelijk om te zeggen. Ik vind het leuk wanneer mensen blij worden van Utopie. Dat komt gelukkig vaak voor.

Voor welke idealen strijd je om dichterbij een Utopie te komen?

Als ik het moet samenvatten: gelijke kansen, gelijke rechten en respect voor al het leven op aarde.

Hoe ziet jouw Utopia eruit?

Abstract: een wereld waarin mensen en andere dieren in harmonie met elkaar en hun omgeving leven. In absolute zin onbereikbaar, maar wel een nastrevenswaardige stip aan de horizon.

Meer concreet:  mensen opvoeden tot deugdzame burgers, afschaffen van stompzinnige hiërarchieën, ongelijkheid en discriminatie in alle maatschappelijk structuren, ook in de economie, beschermen van kwetsbare waarden etc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin